Skip to main content

Zgodba podjetja Larimar

Ustanovitev iz tradicije in inovacije

Ideja o sončnih jadrih se je rodila v družinskem podjetju Larimar, ki sta ga ustanovila zakonca David in Judita Poljšak. Podjetje, ki se je sprva ukvarjalo s proizvodnjo soli po tradicionalni metodi, obogateni z energijo narave v Sečoveljskih solinah, se je kmalu podalo v novo navdihujočo morsko zgodbo.

Navdih iz jadranja

Navdih za sončna jadra se je pojavil nenadejano. Med treningom mladih jadralcev v italijanskem kraju Farra d’Alpago je David Poljšak opazil, kako prijetno senco in atmosfero ustvarjata dve jadri, razpeti nad trgom sredi vasi. Ta prizor se mu je globoko vtisnil v spomin in porodila se mu je zamisel o novem poslovnem podvigu.

Prvi koraki v proizvodnji

Odločitev za začetek proizvodnje sončnih jader je bila povsem naravna evolucija družinskega podjetja. Ideja, da bi košček morja privedli na celino, je dozorela. Prvo sončno jadro smo izdelali leta 2010, začetki pa so bili skromni – z rabljenim šivalnim strojem in v najetem skladišču. Prva sezona je prinesla nekaj projektov, v naslednjih letih pa je število naročil eksponentno naraščalo.

Prednosti lastne blagovne znamke

Sončna jadra podjetja Larimar so se zaradi lastnega dizajna in izdelave, vrhunskih materialov ter tehnologije s področja navtike izkazala za izjemno prilagodljiva in kakovostna. Inovativni pristopi, kot je ročno navijanje jader, so še dodatno pripomogli k uspešnosti. Trženje je potekalo predvsem preko spletne strani in priporočil zadovoljnih strank.

Ekipa in vrednote

K uspehu so pripomogli tudi trije ključni sodelavci – Marta, Miha in Cojz –, s pomočjo katerih se je podjetje razvilo v tesno povezano ekipo. Poudarek na dodani vrednosti za stranke, gradnja prijateljskih odnosov in integriteta so postali temelji njihovega dela. Larimar je kmalu postal prepoznaven kot vodilni ponudnik senčenja z jadri, ki združuje tradicijo, inovativnost in trajnostni razvoj.

Neprekinjena povezava z morjem

Navdih in strast do morja sta ostala vodilo podjetja, kar se odraža v trajnosti in kakovosti izdelkov. Povezanost z morjem in pomorske veščine so postali del identitete Larimarja, ki nadaljuje svojo uspešno pot v svetu sončnih jader.

Imate vprašanje o sončnih jadrih?