Skip to main content

Navijalna sončna jadra

Izdelana v Sloveniji, kar pomeni kakovost in zanesljivost

Sončna jadra prinašajo svežino in dinamiko v vsak prostor, obenem pa se odlično izkažejo v zahtevnejših vremenskih razmerah. Vsako navijalno jadro je unikatno, izdelano po naročilu in prilagojeno prostoru. Razvili smo inovativni ročni sistem navijanja “drifter Larimar”, ki vključuje navijalni boben z vrvico v obliki krožne zanke, podobno kot na jadrnici. Z uporabo dveh vrvi in posebnih ploščic se jadro navije brez uporabe kovinske cevi in se popolnoma prilagodi obliki jadra.

Jadra se spretno vpenjajo med stebre, fasade, drevesa, pergole in druge že obstoječe strukture, lahko pa izdelamo novo nosilno konstrukcijo po meri. Naše rešitve so dolgoročno zasnovane za zagotavljanje kakovosti in vzdržljivosti skozi leta. Osredotočeni smo na detajle, s čimer ustvarjamo popolno harmonijo med funkcionalnostjo, estetiko in trajnostjo. Jadra poleg sence nudijo tudi zaščito pred dežjem in radovednimi pogledi.

Prednosti navijalnih jader

Izdelana po meri

Vsako jadro je izdelano po željah naročnika in po meri prostora.

Estetski videz

Jadra so dinamičnih oblik in estetskega videza.

Vzdržljivi materiali

Izdelana so iz najmodernejših in najvzdržljivejših materialov.

Navtična inovativnost

Tehnologija navijanja predstavlja dodano vrednost iz sveta navtike.

Različne velikosti

Možne površine so od 12 m² do 100 m².

Enostavno upravljanje

Jadra so preprosta za upravljanje in vzdrževanje.

Poglejte si primere uporabe sončnih jader

Kliknite na želeni segment in si poglejte več

Hiše, stanovanja in vikendi

Sončna jadra so postala ključni element v sodobni arhitekturi zaradi svojih estetskih linij in oblikovanja. Idealna so za senčenje teras, vrtov, balkonov, atrijev, bazenov in drugih zunanjih prostorov.

Bazeni

Sončna jadra so izjemno priljubljena in praktična rešitev za senčenje bazenov in njihove okolice. Zahvaljujoč njihovi prilagodljivosti, raznovrstnosti oblik in možnostim vpenjanja omogočajo popolno ali delno senčenje vodne površine ter prostora okrog nje.

Bari, restavracije in hoteli

Sončna jadra se vse bolj uveljavljajo kot praktična in estetsko dovršena rešitev za senčenje teras in vrtov gostinskih lokalov. Z njimi ne le obogatite vizualno podobo, temveč tudi izboljšate funkcionalnost zunanjih prostorov.

Terme, športni klubi in marine

Sončna jadra so izjemno praktična in funkcionalna rešitev za senčenje zunanjega prostora. Zahvaljujoč svežemu dizajnu sončnih jader lahko vašo teraso preoblikujete v prijetno oazo, kjer se bodo gostje z veseljem zadrževali dalj časa.

Šole, vrtci in igrišča

Sončna jadra predstavljajo izjemno praktično in dolgoročno rešitev za senčenje šol, vrtcev, domov za ostarele, otroških igrišč in drugih ustanov. V prostor vnašajo svežino in estetiko ter nudijo zaščito pred sončnimi žarki in drugimi vremenskimi vplivi.

Gradovi, dvorci in parki

Sončna jadra so idealna rešitev za senčenje javnih prostorov in zgodovinskih stavb, kot so gradovi, dvorci, mestne palače in trgi. S prefinjeno izbiro barv in materialov ter skladno nosilno strukturo se neopazno vključijo v vsako okolje in prispevajo k zgodbi starodavnega, morda celo kulturno zaščitenega objekta.

Kaj stranke pravijo o nas

Sončno jadro smo izbrali zaradi funkcije in lepega izgleda. Zdaj smo že nekaj let zadovoljni uporabniki. V primerjavi z električno tendo pod razpetim jadrom zrak v poletni vročini lepo kroži in v senci pod jadrom je zelo prijetno, ko nežno pihlja. Na začetku nas je skrbelo, ali bomo jadro znali pravilno razpenjati in zvijati, vendar so se strahovi izkazali za neutemeljene, uporaba je zelo preprosta. Tudi podpora Studia Larimar po nakupu je izvrstna. Vedno so zelo odzivni, toplo priporočam!

Matej Mohoričprofesionalni kolesar (Bahrain-Victorious)

Pred približno sedmimi leti ste nam na terasi montirali sončno jadro. To je bila ena izmed boljših investicij v naši hiši, saj od takrat klime ne uporabljamo več.
Naknadno smo si uredili še majhen kotiček za hišo. Tudi ta del bomo nadkrili z navijalnim jadrom, ki nam bo v vročih dneh poleg zagotavljanja sence tudi hladilo notranjost hiše.

Viktor Zidanšek

Ne predstavljamo si terase Pr'Pepet brez jadra Larimar! Poleg estetskega videza nam jadro nudi tudi odlično zaščito pred soncem in dežjem. Omogoča prijetno vzdušje in klimo za naše obiskovalce. Hvala, ker ste poskrbeli za dodatno udobje v našem lokalu. Priporočam!

Janez FerlanPr'Pepet

Larimar je za nas izdelal senčno jadro za teraso. Naše zahteve in ideja so bile zelo okvirne, a rezultat je bil nad našimi pričakovanji. Kroj jadra, materiali, oporni stebri – vse je izdelano z izjemno skrbjo za estetiko in zelo funkcionalno. Vidno je, da njihova tehnologija izhaja iz navtike in izdelave jader, saj je vsa oprema najvišje kakovosti in najboljših blagovnih znamk. Izdelek v polni meri opravlja to, kar od njega pričakujemo, tudi upravljanje z nastavitvami je enostavno in zanesljivo. Jadro izstopa po svoji lepoti in eleganci, zato Larimar priporočamo tudi najzahtevnejšemu kupcu!

Japec JakopinJ&J design

Studio Larimar s svojimi sončnimi jadri ne prinaša le sonca v naš dom, temveč tudi vonj po morju. Izvedbeni predlogi in tehnično dovršene rešitve ter kakovostno in celostno izvedeni projekti so argument, da je bilo vredno zaupati prav temu podjetju. Kakovost našega bivanja se je na osenčeni terasi v vročih poletnih dneh močno dvignila.

Mitja Zupančič,eMorje

Prednosti ročnega navijanja pred avtomatskim

  • Neodvisnost od elektrike: Za delovanje ne potrebuje električne energije.
  • Preprosto rokovanje: Rokovanje je hitro in enostavno.
  • Prilagodljivost: Možnost enostavnega navijanja jadra po lastni izbiri.
  • Učinkovito napenjanje: Ročno vitlo napne platno bolje kot električni motor.
  • Zanesljivost v nevihtah: Ni vam treba skrbeti ob izpadih električne energije.
  • Ohranjanje oblike: Brez kovinske cevi, ki bi lahko deformirala jadro.

Poglejte si sončna jadra na terenu

Imate vprašanje o sončnih jadrih?